Et ve Süt Kurumunda Ucuz Et Satışı Yoğunluğu Sürüyor

Et ve Süt Kurumu et ve kıyma fiyatlarını açıkladı. Erzurumlu vatandaş ucuz et kuyruğuna girdi. Bazı vatandaşlar sabah ezanında geldiğini ifade etti.
Ramazan ayına sayılı günler kala Et ve Süt Kurumu et ve kıyma fiyatlarını düşürdü. Haberi duyan Erzurumlu vatandaş ise sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kurum binasına koştu. Et ve Süt Kurumunun açıkladığı fiyatların kasaplardaki kıyma ve et fiyatından yaklaşık lira ucuz olduğu görüldü.
Erzurumlu vatandaşlar Ramazan ayında tüketecekleri et ve kıymayı ucuza almak isteyince kurum binası önünde uzun kuyruklar oluştu. Kıymanın kasaplardaki satış fiyatı yaklaşık 39 lira iken kuşbaşı etin kilogram fiyatı ise 41 lira civarındaydı. Kurumdaki fiyatlar ise bu fiyatlardan yaklaşık 10 lira daha ucuz olarak kaydedildi.
Bu haberi duyan vatandaşlar Et ve Süt Kurumunun Kombina Caddesindeki satış ofisine giderek ucuz et ve kıyma fırsatını yakalamak istedi. Kurum binası önünde toplanan kalabalık, yoğunluğa neden oldu. Et ve Süt Kurumunun mesai saatinin başlamasına daha saatler varken sıraya giren vatandaşlar, kasap ile kurum fiyatları arasında 10 lira fark olduğunu, bu avantajdan yararlanmak istediklerini ve bu nedenlerle sabahın ilk ışıklarıyla birlikte satış ofisine geldiklerini ifade etti. Vatandaşlar ucuz et kuyruğunda beklerken, yetkililerden yeni satış ofisi de talep etti.
Et ve Süt Kurumunun fiyat listesinde yer alan ürünlerin bazılarının fiyatları ise şöyle açıklanmıştı.
Dana kıyma 28,75 Lira
Dana kuşbaşı 31 Lira
Dana pirzola 50 Lira
Dana şiş 38 Lira
Koyun pirzola 28,50 Lira
Kuzu güveç 27 Lira
Kuzu beyti kıyma 43,13 Lira


Paylaş :

“Et ve Süt Kurumunda Ucuz Et Satışı Yoğunluğu Sürüyor” hakkında 3 yorum

  1. Ben 48 yaşındayım ihtilal dönemi dahil her yönetimi gördüm böyle bir şey görmedim…Karkas olmuş 30 lira et kurumunda kuyruğu konuşuyoruz erzurumda millet kuyruğa girmiş ucuz et almak için aman ne kadar önemli memleket kurtuldu…Bu iş böyle gitsin önlem alınmasın çok kötü olacak avrupada karkas 16 lira burada 30 lira yetkilisi çıkmış problem yok diyor yoksa yok size dar gelen bize bol gelir inceldiği yerden kopsun o zaman..

    1. neye göre pahalı ? 1 çuval yemin fiyatı 60-70 tl arası, ilaçlara ufak ufak devamlı zam geliyor, biz üreticiler para kazanamassak yurt içinde et alacak yer bulamassınız. gecemizi gündüzümüzü veriyoruz biz bu hayvanlara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir