Besiciler

YILDA 1 MİLYON 173 BİN TON KIRMIZI ET

Bu konu 1 yanıt ve 1 izleyen içeriyor ve en son  admin tarafından 7 ay 1 hafta önce tarihinde güncellendi.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #2325

    admin
    Yönetici

    Türkiye, Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, “Türkiye’de yılda 1 milyon 173 bin ton kırmızı et üretiliyor. Bunun 1 milyon 60 bin tonu sığır, 113 bin 500 tonu koyun-keçi, kalanı manda eti.” dedi.

    SETBİR’in düzenlediği basın toplantısında konuşan Tezel, SETBİR üyelerinin arasında et ve süt sanayi firmaları, hayvan yetiştiricileri, sektör tedarikçileri ile yem üreticileri yer aldığını şirket olarak 56, bu şirketlerden de şahıs olarak 92 üyelerinin var olduğunu söyledi.

    Tezel, “Türkiye’de yılda 1 milyon 173 bin ton kırmızı et üretiliyor. Bunun 1 milyon 60 bin tonu sığır, 113 bin 500 tonu koyun-keçi, kalanı manda eti. Bu miktarda eti elde etmek için yılda 9 milyon 750 bin adet hayvan kesiyoruz. Bunun 5 milyon 850 bini küçükbaş, 3 milyon 900 bini ise büyükbaş.” diye konuştu.

    #2330

    admin
    Yönetici

    Üretim desteklenmeli ve artırılmalıdır.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.