2010 Kurbanlık fiyatları bu bayramda el yakabilir

Kurbanlık fiyatları belli oldu.Kurbanlık fiyatları 2010 el yakacak gibi görünüyor. İşte Kurbanlık fiyatları….
Kurban Bayramı öncesinde, kurbanlık fiyatları netleşmeye başladı. Geçen yıl 280 lira olan küçükbaş kurbanların fiyatı bu yıl 380-450 liraya, geçen yıl 3 bin 500 lira olan ve 250 kilo karkas et çıkan büyükbaş bir hayvanın fiyatı da 5 bin TL’ye kadar çıkıyor.
Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım ise geçen yıl bazı derneklerde yapılan suistimallerden dolayı vatandaşların kurbalık hayvanlarını kendilerinin kesmeyi tercih edeceğini belirterek, “Büyük ve küçükbaş hayvan varlığı azaldı. Anadolu’dan da Trakya bölgesine hayvan nakli yasak. Trakya’da hayvan sayısı da azaldığı için bakanlık kurbanlık hayvan ithaline izin verdi.
Piyasada ise fiyat oluşumu yavaş yavaş başladı. Kurbanlık koçlar şu anda 700 TL’ye çıkmış durumda. Geçen yıl bu fiyatın yarısıydı” dedi. Veteriner Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Şakir Doğan Tuncer ise, piyasadaki hayvan sayısının talebi karşılamayacağına dikkat çekerek, “Şu anda Türkiye’de 25 milyon civarında küçükbaş hayvan var. Son 20 yılda 60 milyondan bu sayıya kadar düştü. Büyükbaş hayvan ise yaklaşık 10 milyon. 20 yıl önce 20 milyonun üzerinde büyükbaş hayvana sahiptik. Bu yıl ithal kurbanlıklar da gelecek. Ancak talebi çok fazla karşılayamayacağı için fiyatların düşmesini sağlamayacak” dedi.
Bu arada Tarım Bakanlığı’nın ithal ette uyguladığı deli dana, brusella, tüberküloz ve IBR hastalıklarının varlığını araştıran 4’lü test sistemini iptal etmesi de tepki topladı. Bakanlık, etlerin getirildiği ülkelerde zaten teste tabi olduklarını, sınırlarda tekrar test edildiklerinde yığılmaların oluşmasını gerekçe gösterdi.

Paylaş :

“2010 Kurbanlık fiyatları bu bayramda el yakabilir” hakkında 1 yorum

  1. Karsta 150 adet kapak açmış erkek dana satlıktır hayvanlar veteriner kontrolinde olup tüm aşı belgeleri ve pasaportları mevcuttur dilediğiniz adette satın alabilirsiniz
    5324664322

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir